full screen background image

Premierul Poloniei s-a întâlnit, la Suceava, cu primul ministru Cioloş

Premierul DACIAN CIOLOȘ a declarat, sâmbătă, după întrevederea avută cu omologul polonez BEATA SZYDLO, la Gura Humorului, că au început pregătirile pentru găzduirea brigăzii multinaționale pe teritoriul României.

El a precizat că România și Polonia “mențin un contact strâns” pentru a duce la îndeplinire deciziile luate de Uniunea Europeană.

Potrivit lui CIOLOȘ, au început pregătirile, din punct de vedere al infrastructurii necesare, pentru găzduirea acestei brigăzi multinaționale.

La rândul ei, BEATA SZYDLO a precizat că țara sa nu va mai fi de accord cu cotele obligatorii de alocare a migranților, adăugând că trebuie alocate ajutoare mai mari pentru prevenirea acestui fenomen.

Cei doi premieri au mai avut în program o vizită la mănăstirea Voroneț și o întâlnire cu membrii comunității poloneze din Solonețul Nou, comuna Cacica.

Ministerul Transporturilor pregătește finalizarea șoselei ocolitoare a Sucevei, pentru care bugetul este asigurat, a anunțat, la Gura Humorului, premierul Dacian Cioloș.

“Ministerul Transporturilor pregătește finalizarea șoselei ocolitoare a Sucevei, care mai are circa 15% din lungime să fie finalizată. Din păcate, e un proiect care a fost dus până la 85%. Apoi a fost întrerupt timp de 3-4 ani. Avem resursele financiare să-l finalizăm și Ministerul Transporturilor lucrează la organizarea licitației pentru ca până la sfârșitul anului viitor să putem finaliza acest proiect”, a spus Cioloș.

Potrivit lui Cioloș, în Master Plan este prinsă și o altă șosea: “Este prinsă și șoseaua cu patru benzi care pleacă de aici din Nord până spre București, unde la fel avem intenția să începem lucrările anul viitor”.

Premierul Dacian Cioloș consideră că vizita efectuată de omologul polonez în județul Suceava reprezintă o recunoaștere a bunei conviețuiri și a respectului reciproc.

El a precizat că etnicii polonezi s-au integrat perfect în Bucovina și că își păstrează obiceiurile și tradițiile alături de cetățenii români.

Cioloș s-a întâlnit în județul Suceava cu premierul polonez Beata Szydlo, cu care a discutat atât probleme bilaterale, cât și de colaborare europeană.

Cei doi demnitari au vizitat mănăstirea Voroneț și s-au întâlnit cu membrii comunității poloneze din Solonețul Nou, comuna Cacica.

Prezentă în județul Suceava la o întrevedere cu premierul CIOLOȘ, BEATA SZYDLO – primul ministru al Poloniei s-a referit la necesitatea stopării migrației în țările Uniunii Europene, adăugând că statele membre nu trebuie să fie obligate să accepte cote de migranți.

Potrivit Mediafax, ea a afirmat că inclusiv votul pentru ieşirea Marii Britanii din UE  “este o consecinţă a politicii privind migranţii din Orientul Apropiat”.

“Politica de migraţie actuală nu a avut efecte pozitive şi va trebui schimbată optica, astfel încât să fie alocate ajutoare substanţiale sau mai mari pentru prevenirea acestui fenomen.

Această problemă trebuie rezolvată acolo de unde a apărut.

Polonia va creşte sprijinul financiar pentru ajutor umanitar”, a precizat SZYDLO.

Premierul Poloniei a mai opinat că acordul UE – Turcia trebuie să fie mai eficient, în condițiile în care “nu vom mai fi de acord cu cote de alocare, ca statele membre să fie puse să preia anumite cote obligatorii de migranți”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar