full screen background image

Primăria Suceava vrea să cumpere de la “Termica”, cu peste 1,8 milioane de euro, „ţevi ruginite, vechi de 30 de ani”

Consilierii locali suceveni au aprobat o valoare de 1.845.000 de euro, pentru cumpărarea unor bunuri aparținând societății în faliment “Termica”.

Este vorba despre rețele de distribuție, puncte electrice, instalații și component strict necesare pentru continuarea furnizării agentului termic de către firma “Thermonet”.

Această valoare a fost stabilită de o evaluare realizată de “Romcontrol” București.

Până acum, municipalitatea a plătit către “Termica” o chirie lunară de 99.025 lei pentru aceste instalații.

Autorităţile municipale nu au încă o ofertă oficială de la cei de la “Termica”, însă atunci când acestea s-au arătat interesate să închirieze bunurile în cauză, responsabilii de la firma în faliment şi lichidare avansau ca valoare de vânzare a echipamentelor şi instalaţiilor, suma de 9,369 de milioane de euro, una de aproximativ 5 ori mare decât cea pe care Primăria este dispusă să o plătească.

“Sigur acolo există nişte ţevi vechi, ruginite, de 30 de ani, numai că acestea sunt necesare procesului de transport şi distribuţie. Vom transmite celor de la Termica intenţia noastră fermă de cumpăra la acest preţ, de 1,845 de milioane de euro. Este foarte important acest lucru, ca să putem punem la dispoziţia celor de la Thermonet instalaţiile de transport şi distribuţie, care trebuiau puse încă de pe 31 decembrie 2015”, a explicat Ion Lungu, primarul Sucevei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar