full screen background image

Furnizarea apei calde în Suceava rămâne sub semnul incertitudinii

Societatea comercială în faliment şi lichidare “Termica Suceava” a amânat sistarea, începând de marţi, a alimentării cu energie electrică a electropompelor din incinta Centralei Electrice de Termoficare.

Utilajele în cauză sunt utilizate de noul operator de transport, distribuire şi furnizare a agentului termic, “Thermonet” Suceava, iar măsura lăsării fără curent acestora ar fi făcut ca aproximativ 18.000 de apartamente racordate la sistemul centralizat de termificare să rămână fără apă caldă.

Lichidatorului judiciar, MGA Insolvency SPRL, avertizase că ameninţarea cu întreruperea va deveni efectivă doar în cazul în care “Thermonet” nu va achita facturile pentru energia electrică furnizată de la instalaţiile aparţinând Termica şi consumată de operator în lunile aprilie şi iunie ale anului.

Lichidatorul îşi justifica poziţia prin aceea că energia electrică furnizată “Thermonet” din instalaţiile “Termica” este achiziţionată de la E.on Energie România, iar aceasta trebuia plătită companiei până la termenul de scadenţă de 22 august.

Între timp s-a ajuns la o soluţie de compromis, “Thermonet” onorându-şi o parte dintre obligaţii, la rându-i “Termica” virând banii în conturile E-on.

Pe de altă parte, pentru a preîntâmpina noi disfuncţionalităţi, reprezentanţii Primăriei, “Termica” şi “Thermonet” se vor întâlni la finele acestei săptămâni.

“Luni după amiază s-a achitat parţial suma datorată şi am reuşit să plătim, la rândul nostru, către E-on. Am stabilit o întâlnire în trei, adică între Primărie, Thermonet şi Termica, la sfârşitul săptămânii, la care să stabilim foarte clar cum este de procedat în continuare. Până atunci, nu se sistează apa caldă, dar problema rămâne de actualitate, întrucât există, în continuare datorii”, a spus Teodor Matei, reprezentantul MGA Insolvency SPRL.

comments

comments




Leave a Reply

avatar