full screen background image

28 de migranți prinși la granița cu Serbia încercând să intre ilegal în România

Polițiștii de frontieră au depisat în jurul orei 0:30 un grup de 28 de migranți ce încercau să pătrundă ilegal în România. Aceștia au trecut fraudulos granița pe jos venind dinspre Serbia.

Migranții au fost conduși la secția poliției de frontieră de la Lunga unde vor fi anchetați. 27 dintre ei avea cetățenia siriană, iar o personă era din Irak. Între aceștia se aflau 2 copii în vârstă de 10 luni, respectiv 3 ani, restul de 26 având vârsta cuprinsă între 18 și 40 de ani.

Poliștii de frontieră au depistat și o posibilă călăuză, un cetățean sârb care se deplasa pe același traseu urmat de migranți. Acesta s-a opus somației vameșilor de a se opri și aceștiau au fost nevoiți să execute cu foc de avertisment pentru a-l stopa.

Petre Nicola, purtătorul de cuvânt al poliției de frontieră Timiș, a precizat că forțele de ordine au tras “un foc de avertisment în plan vertical” care l-a făcut pe sârb să se predea. De asemenea, el a specificat că au fost întărite dispozitive de la granița sârbo-română în acest context.

comments

comments




Leave a Reply

avatar