full screen background image

Bătrână din Moara lăsată fără 2.200 de lei de un individ primit în casă sub pretextul înmânării de bani pe cupoanele de pensie

O femeie, de 78 de ani, din comuna Moara, a sesizat marţi poliția despre faptul că, sub pretextul înmânării unei sume de bani pe cupoanele de pensie, o persoană necunoscută a pătruns în locuinţa sa și i-a sustras o sumă de bani.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în cursul zilei, în jurul orei 13.00, la locuința victimei s-a prezentat un bărbat necunoscut.

Sub pretextul achitării contravalorii unor cupoane de pensie, în valoare de 400 de lei, acesta a fost invitat de femeie în imobil.

Profitând de neatenţia acesteia, bărbatul i-a sustras de pe masă un portmoneu, cu suma de 2.200 de lei, și a plecat.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de polițiști, în vederea identificării autorului și recuperării prejudiciului.

Pentru a preveni săvârşirea unor astfel de furturi poliţiştii le recomandă cetăţenilor:
 nu permiteţi străinilor să intra în casă sau în curte sub diferite pretexte;
 solicitaţi persoanelor, care se prezintă sub diferite calităţi, să se legitimeze;
 evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare pe care le aveţi în casă;
 păstraţi documentele şi bunurile în locuri greu accesibile, cunoscute doar de dumnevoastră şi nu divulgaţi aceste informaţii altor persoane;

De asemenea, poliţiştii vă recomandă să nu vă lăsaţi tentaţi de preţurile produselor oferite spre vânzare de către persoane necunoscute, întrucât acestea reprezintă doar mijlocul prin care infractorii urmăresc să intre în locuinţa dumneavostră.

comments

comments




Leave a Reply

avatar