full screen background image

Luna august- luna pașapoartelor la Suceava

De la începutul lunii august, reprezentanții Prefecturii Suceava au constatat o supraaglomerare a ghișeelor de depunere a documentelor pentru eliberarea pașapoartelor. Aceeași problemă s-a identificat și pentru programările on-line, unde joi, 4 august, s-au făcut programări pentru data de 22 august. Până în prezent, s-au eliberat în fiecare dimineață, bonuri cu numere de ordine, pentru ziua în curs, în limita a 220 de persoane, la ora 8 toate fiind epuizate.

Prin metoda de programare on-line sunt înscrise zilnic aproximativ 105-110 persoane.
Datorită faptului că un număr mare de persoane au rămas fără posibilitatea de a depune documentele pentru eliberarea pașaportului în aceeași zi, s-a hotărât ca să se înmâneze aceste bonuri și pentru zilele următoare, astăzi epuizându-se cele pentru vineri 05.08.2016 și se estimează că până la încheierea programului (ora 19.00) se vor înmâna și cele pentru data de luni 08.08.2016.
Bonurile se eliberează pe baza actului de identitate/certificatului de naștere și OBLIGATORIU a chitanței, pentru fiecare persoană în parte.
În mod normal, într-o zi a lunii iunie s-au primit circa 150-170 cereri, la cele trei stații de lucru, având în vedere faptul că o cerere se prelucrează în aproximativ 6-8 minute.
În această perioadă media zilnică a fost de 350 cereri, iar la punctul de lucru Rădăuți 155 cereri (față de 70-80).

Cei care lucrează la Pașapoarte întâmpină și greutăți, care automat îngreunează programul:
-se solicită un bon și se prezintă și alte persoane din familie pentru depunerea documentelor;
-aceeași problemă s-a constatat și la programările on-line;
-probleme tehnice: întreruperi ale alimentării cu energie electrică, ale aplicației, defecțiuni ale aparaturii,

Nu s-au primit alte comunicări oficiale, astfel încât în spațiul Uniunii Europene, inclusiv în Marea Britanie persoanele cu vârsta mai mare de 14 ani pot călători în continuare cu cartea de identitate.
Pașaportul electronic se poate ridica și pe baza de procură de la sediul Serviciului Evidență și Eliberarea Pașapoartelor Simple sau de la ambasada statului în care titularul locuiește.

comments

comments




Leave a Reply

avatar