full screen background image

Minor de 15 ani din Rădăuţi reţinut de poliţişti, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt

În urma expertizării medico-legale psihiatrice a unui minor, de 15 ani, din municipiul Rădăuţi, identificat de polițiști ca autor a mai multor infracțiuni de furt, s-a stabilit faptul că acesta are discernământ cu privire la mai multe infracțiuni comise în cursul lunii iunie 2016.

Astfel, în seara zilei de 8 iunie, în jurul orei 21.00, profitând de neglijența unui bărbat, din comuna Arbore, care a lăsat neasigurate portierele autoturismului, i-a sustras din portbagaj un instrument muzical, în valoare de circa 1.500 de euro, pe care l-a vândut ulterior pentru suma de 100 de euro.

Pe 24 iunie, în intervalul orar 12.00-14.00, împreună cu un alt minor din municipiul Rădăuți, prin forțarea ușii de acces, au pătruns în imobilul unui localnic și au sustras scule și aparatură electronică, în valoare de circa 2.000 de lei.

Pe 26 iunie, în jurul orelor 12.50, profitând de neglijența unei femei din municipiul Rădăuți, care a lăsat neasigurate portierele autoturismului parcat pe o stradă din localitate, a pătruns în interior și a sustras bunuri de uz personal.

În cauză, s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a minorului, ce a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava și care, ulterior, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, care a dispus față de acesta măsura controlului judiciar, după expirarea reținerii.

Cercetările continuă, pentru stabilirea activității infracționale a minorului.

comments

comments




Leave a Reply

avatar