full screen background image

Folosirea cătuşelor necesară pentru potolirea unui şofer băut din Şcheia, care fugise cu autoutilitara la vederea maşinii de poliţie

În această noapte, la ora 00.15, un echipaj mixt poliție-jandarmi, în timp ce acționa pe DN 17, în afara localității Șcheia, a observat o autoutilitară care se deplasa pe direcția Șcheia – Stroiești.

După ce a trecut de autospeciala poliției, maşina a efectuat viraj la stânga și a părăsit partea carosabilă, mergând pe un drum de câmp.

S-a procedat la urmărirea autoutilitarei, pe o distanță de circa 100 metri.

La volanul mașinii a fost identificat un bărbat, de 45 de ani, din comuna Șcheia, care a declarat că nu are asupra sa cartea de identitate și permisul de conducere.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorului auto i s-a solicitat să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, motiv pentru care a fost îndrumat să se deplaseze la spital, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acel moment, şoferul a devenit agresiv verbal și fizic, opunând rezistență.

Din acest motiv, a fost imobilizat și încătușat, după care a fost condus la spital, unde a refuzat recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments




Leave a Reply

avatar