full screen background image

Autoturism încărcat cu ţigări de contrabandă, urmărit în trafic la Straja

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus şi S.P.F. Brodina din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat în trafic un autoturism marca Volkswagen Passat încărcat cu 2.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră din zonă.

Un cetăţean român este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, ţigările în valoare de aproximativ 20.000 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Sâmbătă, 23 iulie, la nivelul S.P.F. Vicovu de Sus şi S.P.F. Brodina- I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 07.45, poliţiştii de frontieră au depistat în trafic, pe raza localităţii Straja, un autoturism marca Volkswagen Passat, suspect că transportă țigări de contrabandă.

La semnalele regulamentare efectuate, şoferul autoturismului a refuzat să oprească, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea maşinii, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei din dotare.

Conducătorul auto și-a continuat deplasarea în mare viteză spre localitatea Vicovu de Sus, unde a fost oprit şi identificat ca fiind Vasile C., în vârstă de 27 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava.

La controlul efectuat, în autoturism au fost observate mai multe colete cu ţigări, fapt pentru care şoferul împreună cu maşina a fost condus la sediul sectorului, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 2.000 pachete ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană.

Țigările în valoare de aproximativ 20.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul în valoare de 13.400 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Vicovu de Sus, iar cetăţeanul român este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Tot în ziua de 23 iulie a.c., în jurul orei 17.40, în P.T.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a prezentat pe sensul de intrare în tara, cetățeanul ucrainean Ivan B., în vârstă de 28 de ani, conducând un autoturism marca Opel Vectra.

Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spaţiu special amenajat prin dublarea podelei autoturismului, cantitatea de 548 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de aproximativ 670 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Totodată, autoturismul marca Opel Vectra în valoare de 4.500 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spaţiu special amenajat pentru transportul ţigărilor.

Față de cetățeanul ucrainean, poliţiştii de frontieră au luat măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani, începând cu data de 23 iulie 2016.

comments

comments




Leave a Reply

avatar