full screen background image

Atentatul de la Nisa: Cinci persoane, patru bărbaţi şi o femeie, puse oficial sub acuzare

Cinci suspecţi, patru bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 22 şi 44 de ani, au fost puşi sub acuzare şi arestaţi preventiv pentru complicitate la pregătirea atentatului de la Nisa, relatează BBC News online.

Francois Molins a declarat într-o conferinţă de presă că atacul fusese plănuit cu câteva luni de zile în urmă. Acesta a adăugat că unul dintre suspecţi a filmat scena atacului.

Trei dintre suspecţi, identificaţi drept Ramzi A, Mohamed Oualid G şi Chokri C au fost inculpaţi pentru complicitate la o “crimă comisă de un grup cu legături teroriste”.

Un cuplu albanez este suspectat că ar fi furnizat un pistol lui Lahouaiej-Bouhlel şi au fost acuzaţi de “încălcarea legislaţiei privind armele în legătură cu un grup terorist”.

La fel ca autorul atacului, suspecţii nu erau cunoscuţi serviciilor franceze de informaţii înainte de atac, deşi Ramzi A a fost anterior condamnat pentru droguri şi alte infracţiuni minore, a mai precizat Molins.

Potrivit procurorului Molins, fotografiile şi istoria căutărilor online din telefonul lui Bouhlel arată că acesta plănuia un viitor atac încă din anul 2015.

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul de la Nisa declarând că Bouhlel ar fi fost unul dintre “soldaţii” organizaţiei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar