full screen background image

Peste 8 milioane de persoane au tranzitat România de la începutul sezonului estival

Peste 8 milioane de persoane au tranzitat România de la începutul sezonului estival până acum, traficul prin punctele de trecere a frontierei de stat crescând cu 30% faţă de perioada similară a anului trecut.

Până la încheierea perioadei estivale, Poliţia de Frontieră Română, recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente şa graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători într-un timp foarte scurt.

Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, a fost dezvoltată o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro.

Aceasta prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de tredere ale frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat.

De asemenea, aplicaţia foloseşte modul de navigaţie furnizat de Google Maps şi accesând tab-ul “navigare” se pot configura trasee spre un anumit punct de trecere a frontierei.
Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrază valori de trafic scăzute.

Numărul unic de informare al Poliţiei de Frontieră Române, pe întreg teritoriul ţării, este 021.9590.

Acest serviciu funcţionează non-stop la nivelul Inspectoratului General, persoanele interesate putând primi informaţii utile privind trecerea frontierei de stat, respectiv documentele necesare, condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare în funcţie de scopul călătoriei şi nu numai.

Totodată, apelând numărul 021.9590, cetăţenii pot semnala incidente survenite în traficul transfrontalier, înregistrarea unor fapte care aduc atingere imaginii instituţiei şi implicit calităţii de funcţionar public cu statut special şi alte evenimente ce merită semnalate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar