full screen background image

Mărirea salariilor şi pensiilor a dus la creşterea depozitelor populaţiei

Creşterile salariale de 15% şi a pensiei reale cu 8% au dus la creşterea depozitelor populaţiei cu aproximativ 13% şi creează un context economic prielnic pentru a oferi instrumente alternative de investiţie, a declarat, joi, ministrul Finanţelor Anca Dragu.

“Considerăm că este un context economic favorabil pentru a lansa un asemenea instrument de economisire. Pe primele patru luni ale anului avem creşteri salariale de peste 15%, creşteri în termeni reali, iar pensia reală s-a majorat cu 8%. De aceea vedem şi o creştere a depozitelor populaţiei, cu cca. 13%. Considerăm că există contextul economic, după cum spuneam, prielnic pentru a oferi instrumente alternative de investiţie”, a spus Anca Dragu, la Palatul Victoria, cu ocazia lansării tilului de stat “Fidelis Centenar”.

În opinia ministrului de Finanţe, dobânda este 2,15% pe an este una “atractivă” pentru acest instrument de economisire şi largi categorii de investitori pot fi interesaţi să achiziţioneze titlurile de stat.

“Orice persoană peste 18 ani are acces la aceste titluri de stat, poate cumpăra titluri de stat, fie dacă persoana este rezidentă sau nerezidentă în România”, a spus Dragu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar