full screen background image

Au fost constituite comisiile de constatare și evaluare a pagubelor produse de inundaţiile din județul Suceava

Urmare a avertizărilor meteorologice și hidrologice de cod portocaliu înregistrate pe raza județului Suceava, din perioada 27-28 iunie 2016, prefectul Constantin Harasim s-a deplasat ieri, 28 iunie, împreună cu președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, în zonele unde au fost înregistrate pagube importante.

Ei au fost în orașul Frasin – zona satului Plutonița, comuna Stulpicani – zona satului Gemenea, comuna Ostra – pârâul Botușana și Baișescu, orașul Brosteni – zona Holda, comuna Crucea – zona Rusca și în comuna Pojorâta, zona pârâului Colbu.

De asemenea s-au constatat pagube materiale și în localitățile Vatra Moldoviței, Stulpicani și Ostra.

Verificările în teren au fost efectuate în prezența primarilor localităților afectate și au avut ca principal scop luarea măsurilor pentru siguranța oamenilor și a bunurilor acestora.

Pagube de mare amploare au fost constatate în comunca Crucea, sat Chiril, la lucrările hidrotehnice cu rol de apărare de pe pârâul Rusca (poduri, podețe, apărări de mal), la porțiuni importante ale drumului județean 175 A (TransRarău), la un număr de aproximativ 12 gospodării, cât și în fondul silvic.

Conform ordinului prefectului nr. 253 din data de 28 iunie 2016, s-au constituit comisii mixte de constatare și evaluare a pagubelor produse de fenomenele hidro-meteorologice periculoase din județul Suceava, care sunt deja în teren.

Din comisii fac parte, pe lângă reprezentantul Instituției Prefectului județului Suceava, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Sistemului de Gospodărire a Apelor, Consiliului Județean, Inspectoratul Județean în Construcții.
Pagubele constatate vor fi prezentate într-un raport final elaborat în cursul săptămânii viitoare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar