full screen background image

Atentat terorist în aeroportul Ataturk din Istanbul

Cel mai recent bilanț al autorităților din Turcia menționează 36 de morți și 180 de răniți, dintre care 13 sunt în stare critică.

Mai mulți teroriști sinucigași s-au detonat marţi seară în aeroportul din Istanbul.

Traficul aerian pe aeroportul Ataturk a fost complet închis.

Conform premierului turc, indicile duc spre Statul Islamic.

La scurt timp de la producerea exploziilor, mai multe focuri de armă au fost trase dintr-o maşină aflată în parcarea aeroportului, povestesc martorii, citaţi de agenţiile de presă turce.

Focurile de armă ar fi fost trase de poliţişti. Pe aeroportul din Turcia se află și mai mulți români, care ar fi blocați în zona „Plecări”.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul ambasadei României la Ankara şi a Consulatului General al României la Istanbul, s-a autosesizat şi a contactat, în regim de urgenţă, autorităţile locale pentru a verifica dacă printre victime se află şi persoane de cetăţenie română.

Cele două misiuni au declanşat procedurile consulare standard în astfel de situaţii şi se află în legătură cu autorităţile turce, fiind pregătite să acorde asistenţă consulară de specialitate în limita competenţei legale.

Suplimentar, o echipă consulară din cadrul Consulatului General al României la Istanbul s-a deplasat la faţa locului pentru a oferi asistenţa consulară necesară”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar