full screen background image

Programul zilelor municipiului Rădăuţi a fost definitivat

Cea de a XXV-a ediţie a Zilelor Municipiului Rădăuţi va debuta joi, 30 iunie, cu primirea grupurilor de participanţi la Festivalul Internaţional de Folclor “Arcanul”, la case de Cultură a municipiului.

Vineri, 1 iulie, la ora 10.00, va avea loc întâlnirea conducătorilor de grup cu reprezentaţii Municipiului Rădăuţi şi cu alte persoane marcante ale localităţii, la Sala de şedinţe a Bibliotecii municipale.

La Festival participă în acest an peste 15 ansambluri artistice, din 5 ţări: Grecia, Ukraina, Serbia, Georgia şi România, cu ansambluri populare din Bistriţa, Craiova şi Suceava.

La ora 11.30, la Galeriile de Artă va fi vernisată Expoziţia de fotografie „Time travel”, al cărei autor este jurnalistul Corneliu Cîrdeiu.

În aceeaşi zi la ora 12.30, jurnalista Mălina Aniţoaie îşi va lansa, la Biblioteca Municpală, volumul „Rădăuţi, centrul lumii”.

Vizitarea Muzeului etnografic „Samuil şi Eugenia Ioneţ” Rădăuți este programată la ora 13.30, după care participanţii, musafiri şi oficialităţi locale, vor vizita tîrgul de antichităţi organizat în colaborare cu Asociaţia Umania, care va fi amplasat în Parcul central.

După masa festivă, unde cei prezenţi vor fi invitaţi la ora 14.30, se va desfăşura prima competiţie sportivă, un campionat de fotbal juniori, pe Stadionul municipal.

Parada cântecului, dansului şi portului popular cu formaţiile participante pe traseul Casa de cultură – intersecţie muzeu – scenă, este programată la ora 18.00, după care rădăuţenii vor putea admira deschiderea oficială a festivalului „Arcanul” – ediţia a XXV-a.

În prima seară de spectacol, vor evolua pe scena din centrul municipiului două artiste locale cu recitaluri de muzică populară: Margareta Clipa şi Adriana Bucevschi, după care va fi un spectacol artistic cu ansamblurile artistice participante.

Ziua de sâmbătă, 3 iulie, va debuta cu competiţii sportive – campionat lupte greco-romane juniori, la sala de lupte a municipiului, apoi baschet street – sala de sport, campionat fotbal juniori – stadion municipal, campionat de tenis de masă – Şcoala „Bogdan Vodă” Rădăuţi, campionat de tenis de cîmp – Şcoala „Bogdan Vodă” Rădăuţi.

La ora 17.00, pe scena din Parcarea Centrală vor începe spectacolele cu evoluţia ansamblurilor artistice din străinătate.

Ora 21.00 aduce surprize plăcute pentru tinerii rădăuţeni, printr-un spectacol de muzică uşoară, super concert disco şi pop + opera susţinut de Alina Eremia, Vescan şi trupa Distinto.

Duminică, în ultima zi de desfăşurare a Zilelor Municipiului Rădăuţi 2016, va avea loc, începând cu ora 12.00, din nou o paradă a cântecului, dansului şi portului popular cu formaţiile participante, pe traseul Stefan cel Mare – scenă.

La ora 14.00, va avea loc festivitate de închidere a Festivalului „Arcanul” – ediţia a XXV-a, iar la ora 16.00, iubitorii de muzică populară se vor bucura de recitaluri susţinute de Andreea Chisăliţă, Ionela Popescu – Şerban, Dana Dăncilă şi Marius Zgâianu.

Începând cu ora 18.30, scena va fi la dispoziţia tinerelor talente locale, în deschiderea spectacolului de muzică uşoară care îi aduce la Rădăuţi pe Ianna Novac şi pe Smiley.

Publicul spectator se va delecta, la ora 23.00, cu un spectaculos foc de artificii.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar