full screen background image

Accidente rutiere pe raza localităţilor Chilişeni şi Ilişeşti, în această dimineaţă (foto)

Militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, sprijiniţi de echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean, au intervenit, în această dimineaţă, în urma unor accidente rutiere produse în cascadă, în localităţile Chilişeni şi Ilişeşti.

Primul caz anunţat la numărul unic de urgenţă 112, la ora 07:41, anunţa coliziunea dintre un autotren şi un autoturism, în urma căreia au rezultat 6 victime, neîncarcerate, eveniment produs pe raza localităţii Chilişeni – DJ208A.

La faţa locului s-au deplasat modulul SMURD (autospecială pentru descarcerare şi ambulanţă SMURD) şi trei echipaje ale Servicului de Ambulanţă Judeţean.
Salvatorii au luat măsurile specifice de siguranţă – au balizat zona, au verificat scurgerile de carburanţi şi lubrifianţi şi au deconectat bornele de la bateriile de acumulatori.

Concomitent, au acordat îngrijiri medicale, alături de personalul SAJ, victimelor implicate în accident. 5 dintre acestea, doi bărbaţi de 27 şi 67 de ani, şi trei femei de 29,32 şi 46 de ani, au fost transportate la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului judeţean Suceava.

Cea de-a şasea victimă, şoferul autotrenului, a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

În al doilea eveniment rutier, produs pe DN17, pe raza comunei Ilişeşti, şi anunţat la 16 minute diferenţă faţă de accidentul din Chilişeni, au fost implicate trei autoturisme, în care se aflau în total 6 persoane.

Deoarece în anunţul iniţial, sosit pe 112, se menţiona existenţa a trei persoane încarcerate, la faţa locului s-au deplasat pompierii militari, cu două autospeciale cu accesorii pentru descarcerare şi ambulanţa SMURD TIM (terapie intensivă mobilă), precum şi două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Din fericire, nicio persoană nu a rămas blocată între fiarele contorsionate ale maşinilor.

Şi în acest caz, salvatorii au luat măsurile specifice de siguranţă şi au acordat îngrijiri medicale, alături de personalul SAJ, persoanelor implicate în accident.

Trei dintre victime, bărbaţi cu vârste de 26, 27 şi 65 de ani, au fost transportate la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului judeţean Suceava pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate. Celelalte trei persoane implicate în accident, după evaluarea medicală a salvatorilor, au refuzat transportul la spital.

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar