full screen background image

Rădăuțeanul Victor Acsani, câştigătorul Marelui premiu la concursul internaţional „Video Art”, şi-a prezentat scurtmetrajele la VIVA FM

Premiul concursului internaţional „Video Art”, oferit de „Union Internationale Du Cinema” (UNICA) a ajuns, în acest an, la Rădăuţi.

Etapa națională a concursului, ajuns la cea de a VIII-a ediție, s-a desfășurat la Suceava și a fost organizată de Ministerul Educației și Cercetării.

Au participat concurenți din toată țara, iar din juriu au făcut parte profesori de la IATC București  și Târgu Mureș, dar și reprezentanți TVR.

Marele premiu al festivalului, acordat de „Union Internationale Du Cinema”, a fost câștigat de rădăuțeanul Victor Acsani.

Videografia este marea pasiune a lui Victor care a câștigat la începutul acestui an medalia de bronz la faza națională a concursului InfoMatrix cu scurtmetrajul “Seven”.

Victor Acsani este elev în clasa a X-a la Colegiul Eudoxiu Hurmuzachi, clasa matematică – informatică.

Concursul Video Art, cel mai recent la care a participat, s-a adresat elevilor de liceu și s-a desfășurat în trei zile consecutive.

Tema din acest an a fost minorități, iar scurtmetrajul realizat de Victor Acsani se numește „Acasă la huțuli”.

Victor a prezentat la VIVA FM scurtmetrajele realizate de el și a povestit despre originalitatea ideilor sale care s-au materializat în aceste premii de cxare este foarte mândru și care îl motivează să continue să filmeze și să participe la alte concursuri de gen.

Ambele filme pot fi vizionate pe youtube.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar