full screen background image

1 Iunie – zi liberă

În cazul în care nu știați deja, mai mulți parlamentari au propus, într-un proiect de lege, ca ziua de 1 iunie, Ziua Copilului, să fie nelucrătoare. Propunerea legislativă ar modifica în acest sens Codul muncii, cel care a mai suferit în ultima vreme morificări din cauza sau datorită – alegeți dumneavoastră varianta corectă – creșterii numărului de zile nelucrătoare pentru români.

Propunerea a fost inițiată de 85 de parlamentari de la toate partidele și poate fi o veste agreată de foarte mulți. Cei răutăcioși, însă, ar spune că deja se exagerează și sunt mult prea multe zile nelucrătoare într-un singur an.

De data aceasta, însă, inițiativa parlamentarilor pare a fi stârnită de cele mai bune intenții. În expunerea de motive ei au afirmat că timpul petrecut de părinți alături de copii reprezintă cea mai eficientă și simplă metodă de a forma și consolida o relație sănătoasă copil-părinte. “Acest timp le asigură copiilor un mediu armonios în care să crească și să se dezvolte și le oferă un set de valori și un model de urmat pentru când vor fi la rândul lor părinți.”…

Adevărat grăit-au dragii nostri parlamentari! Mai că-mi vine să cred că aceia dintre ei care lipsesc prelungit de la ședințele de lucru o fac pentru a petrece mai mult timp cu copiii din familie. Bine-ar fi!

Indiferent de locul în care își petrec timpul în care lipsesc nemotivat de la serviciu, de data aceasta parlamentarii au avut dreptate. Timpul petrecut de părinți cu propriii copii este esenţial în dezvoltarea ulterioară a viitorilor adulți. Iar la câte zile libere de serviciu își acordă, legal sau nu românii, o zi în plus n-ar fi o gaură în cer… Dacă ar fi însă și o specificație în lege, legată de faptul că ziua de 1 iunie e musai de petrecut alături de copii.

Pe final, nu-mi rămâne decât să le urez celor mici o zi minunată de 1 Iunie, cu cât mai multe din cele pe care și le doresc, dar mai ales cu oameni dragi alături!

comments

comments




Leave a Reply

avatar