full screen background image

Dan Suciu: Încercăm să adoptăm marți OUG privind salariile din sistemul bugetar

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a anunțat vineri că ordonanţa de urgenţă referitoare la corecţiile salariale din sistemul bugetar va fi aprobată în cel mult două săptămâni, informează Mediafax.

Acesta a mai precizat că dacă sindicatele din educație ar privi procesul în ansamblu, nu punctual, OUG ar putea fi aprobată marți.

“Ştiu că la Ministerul Muncii, aceste discuţii continuă, au fost discuţii în cursul acestei săptămâni. Ordonanţa este în stadiul spre finalizare. Aşteptăm clarificarea tuturor detaliilor şi eventuale noi negocieri cu partenerii sindicali din Educaţie. Acolo este singurul semn de întrebare pe care îl mai avem în legătură cu ordonanţa în ceea ce priveşte creşterile de salarii. (…) N-aş spune că ne încurcă (cei din educație – n.r.). Asta este situaţia şi încercăm să o rezolvăm şi să avem înţelegerea şi disponibilitatea lor de a privi întregul proces în ansamblu şi nu doar punctual, pe chestiunea legată de educaţie”, a spus Dan Suciu.

Întrebat când crede că OUG va fi aprobată, purtătorul de cuvânt al Guvernului a răspuns: “Încercăm în continuare să o adoptăm marţi. Dacă nu, în săptămâna imediat următoare. Oricum n-avem mult timp la dispoziţie”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar