full screen background image

Expoziția “Uimirea cea de fiecare zi”, la Așezământul de Copii “Sfântul Leontie” din Rădăuți

Copiii de la Așezământului de Copii “Sfântul Leontie” din Rădăuți și-au invitat părinții, prietenii, profesorii, colegii de școală, dar și pe rădăuțenii interesați, la o întâlnire a artelor, in Galeria de Pictură a Așezământului.
Publicului i s-a oferit bucuria culorilor copiilor, exprimată în expoziția “Uimirea cea de fiecare zi”, acompaniată de sunetele muzicii lui Dan Alexandru Arhire, dr. în muzică, binecunoscut iubitorilor muzicii interpretată la chitară din lumea întreagă.

Vernisajul expoziției a fost susținut de Olimpia Tudoran Ciungan, doctor în istoria artei și critic de artă care a făcut o analiză a lucrărilor, explicând simbolistica și lăudând profesionalismul și tehnicile de lucru ale profesorului coordonator, Vasile Popescu din Mediaș, unul dintre cei mai mari pictorin în acuarelă din România.

Vasile Popescu vine periodic la Așezământul de Copii “Sfântul Leontie” de la Rădăuți ca să lucreze voluntar cu cei pasionați de grafică și pictură.

Au fost prezenți la vernisaj și Ruxandra Guțu, pictoriță din București, prietenă a copiilor de la Așezământ chiar de la înființarea instituției de la Rădăuți, și Alex Dima, realizatorul emisiunii “România, te iubesc!” de la PRO TV, care se declară “rădăuțean cu sufletul” de când a realizat o emisiune aici și i-a cunoscut pe copiii de la Așezământ și pe cei care îi cresc și îi îndrumă.

Au mai participat oameni de afaceri din localitate, prieteni și rude, profesori de-ai copiilor de la Așezământ.

Copiii care au expus, și care au vârste cuprinse între 10 – 18 ani, au primit premii din partea coordonatorului lor, prof. Vasile Popescu.

Expoziția a fost una cu vânzare, iar unii dintre cei prezenți au plecat cu tablouri realizate de copii.

Catalogul, care cuprinde toată colecția de tablouri se găsește la sala de pictură a Așezământului, poate fi consultat de vizitatorii care nu au reușit să ajungă și să admire expoziția în ziua vernisajului, iar lucrările pot fi achiziționate și de acum înainte.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar