full screen background image

Alegerile prezidenţiale din Austria: Viitorul șef al statului va fi decis de către voturile prin corespondenţă

Alegerile prezidenţiale din Austria au un rezultat strâns. Candidatul extremei drepte, Norbert Hofer, conduce cu 51,9% din voturi, iar contracandidatul său, ecologistul Alexander van der Bellen, 48,1%, potrivit bbc.com.

Procentele sunt date înainte de numărarea celor 900 de mii de voturi prin corespondenţă, care vor fi decisive.

„Un om trebuie să meargă mai departe pe drumul pe care şi l-a ales, dacă valorile de bază sunt corecte. Viaţa este scurtă, dar avem suficient timp ca să slujim Austria. Toate cele bune”, a declarat Norbert Hofer, candidat pentru preşedinţia Austriei.

Eventuala victorie a reprezentantului dreptei populiste ar fi o premieră pentru UE. Acest blucru deoarece se întâmplă într-o ţară prosperă cu şomaj scăzut.

Pe de altă parte, acesta ar fi un succes și pentru populiştii de pe întreg continentul, care au profitat de criza imigranţilor şi de nemulţumirea faţă de partidele tradiţionale ca să ia avânt. Susţinătorii lui Norbert Hofer sunt mulțumiți de rezultatele provizorii.

Victoria lui Norbert Hofer nu este sigură, deşi are cu 144 de mii de voturi mai mult decât contracandidatul său, Alexander Van der Bellen.

Rezultatul final va fi stabilit în urma numărării celor aproape 900 de mii de voturi venite prin corespondenţă. Analiştii austrieci se aşteaptă ca aceste sufragii să-l favorizeze pe reprezentantul ecologiştilor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar