full screen background image

Președintele CCR a găsit soluția pentru parlamentarii leneși

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, are o soluţie pentru parlamentarii leneşi: o bâtă! Întrebat despre numeroasele legi care au articole declarate neconstituţionale, dar care nu au mai fost modificate de Parlament, Zegrean a dat, zâmbind, acest răspuns.

Şeful Curţii Constituţionale a vorbit şi despre excepţia de necontituţionalitate cu privire la pensiile judecătorilor CCR.

“Vorbeați de legi necorelate, sunt foarte multe în Parlament, multe decizii ale Curții care nu au fost puse în acord și au trecut foarte multe luni de zile. Ce se poate face? Numai să luăm o bâtă, să-i batem că, altceva, ce să le facem? Noi chiar ținem o evidenţă pe site-ul Curții, unde toată lumea poate să vadă care legi au fost declarate neconstituționale, ce s-a întâmplat cu ele”, a spus Zegrean.

”Noianul acesta de legi (necorelate cu deciziile CCR-n.r.), peste 14.000 de legi în vigoare, greu să mai fie corelate. Ar trebui să o luăm de la captăt. Să le ştergem să facem altele”, a adăugat acesta.

Pe de altă parte, judecătorii CCR sunt într-o situaţie inedită. O parte dintre ei, în frunte cu Mona Pivniceru, au ridicat o excepţie de necontituţionalitate cu privire la propriile pensii. Judecătorii constituţionali vor ca perioada petrecută la Curte să li se considere vechime în magistratură.

Şeful CCR a mai recunoscut faptul că şi-a depus dosarul pentru pensia specială de parlamentar.

“V-am spus că nu cred că am să rezist. Si nu am rezistat”, a răspuns Augustin Zegrean, întrebat dacă şi-a depus dosarul pentru pensia de parlamentar.

Augustin Zegrean a fost deputat în perioada decembrie 2004 – iulie 2007 şi senator între 1990-1992.

comments

comments




Leave a Reply

avatar