full screen background image

Cristian Burci, patronul „Adevărul”, acuzat de devalizarea fostei fabrici de vagoane din Caracal

Procurorii DIICOT au făcut, miercuri dimineaţa, patru percheziţii, atât la domiciliul omului de afaceri Cristian Burci, cât şi la sediul unui ziar pe care îl controlează, acesta urmând să fie dus la sediul DIICOT Olt pentru audieri.

DIICOT Olt a făcut, miercuri dimineaţa, patru percheziţii, dintre care una la domiciliul omul de afaceri Cristian Burci iar o alta la sediul unui ziar.

“Din actele de urmărire penală efectuate până la această dată a rezultat faptul că membrii grupului de criminalitate organizată, prin activitatea desfăşurată în perioada 2006 şi până în prezent, au creat un prejudiciu unei firme prin abuz în serviciu şi delapidare în valoare de 7.099.000 euro şi 3.811.756 lei”, au declarant pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Procurorii susţin că în aceeaşi perioadă, prin introducerea în circuitele comerciale de persoane şi societăţi comerciale la care deţineau acţiuni sau erau deţinute în totalitate de persoane apropiate, membrii grupului ar fi reuşit să recicleze diferite sume de bani, care proveneau din infracţiuni, în cuantum de 18.099.000 euro şi 3.811.756 lei.

Potrivit surselor citate grupul ar fi creat un prejudiciu de 25.646.825 lei, “prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile şi evidenţierea în actele contabile sau în alte documente contabile a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive”.

Nouă persoane sunt vizate de anchetă pentru infacţiuni de constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, delapidare, evaziune fiscală,instihare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, urmând ca la sediul DIICOT Olt să fie audiate 12 persoane.

comments

comments




Leave a Reply

avatar