full screen background image

Premergător Sărbătorilor Pascale, pompierii verifică lăcaşele de cult din judeţ

Militarii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al judeţului Suceava desfășoară permanent activități preventive, în scopul reducerii și limitării evenimentelor nedorite, respectiv educării și pregătirii populației asupra măsurilor și modului de comportare specifice tipurilor de riscuri.

Premergător Sărbătorilor Pascale, acțiunile inspectorilor de prevenire se vor derula cu precădere la unitățile de cult, având în vedere că în această perioadă un număr foarte mare de cetățeni vor păși pragul bisericilor.

Pe timpul controalelor, specialiștii în prevenirea incendiilor vor avea în atenție dotarea cu stingătoare a lăcașurilor de cult, menținerea liberă a căilor de evacuare, utilizarea corectă a instalațiilor electrice și stabilirea zonelor de parcare astfel încât accesul autospecialelor de pompieri să nu fie afectat.

De asemenea, se vor executa instruiri cu personalul bisericesc, pe linia protecției la foc, ocazie cu care vor fi prezentate măsurile care trebuie respectate înainte, pe timpul și după terminarea slujbelor, astfel încât aceștia, la rândul lor, să le transmită și enoriașilor.

În această perioadă, echipajele de salvatori din subunitățile operative vor continua acțiunile de recunoaștere la astfel de obiective pentru identificarea surselor de alimentare cu apă, familiarizarea cu particularitățile fiecărei clădiri și prelucrarea personalului bisericesc asupra asigurării intervenției imediate în caz de incendiu, până la sosirea echipajelor specializate de stingere.

Asigurarea nivelul de protecție și siguranță a cetățenilor rămâne obiectivul prioritar al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al judeţului Suceava, sens în care s-a dispus acordarea sprijinului și îndrumarea de specialitate personalului ecleziastic, respectiv intensificarea acțiunilor de promovare a mesajului preventiv, pentru liniștea acestei sărbători creștine.

În primele luni ale acestui an, lăcașuri de cult au căzut pradă flăcărilor în mai multe zone din ţară, inclusiv în judeţul nostru, unde, în data de 5 aprilie, a ars o biserică din lemn, veche de 150 de ani, în comuna Burla. Echipajele de salvatori au ţinut piept sinistrului cu eforturi susținute pentru a-l lichida.

Cea mai tristă pagină din istoria luptei cu flăcările a fost scrisă pe data de 18 aprilie 1930, în localitatea Costeşti din judeţul Argeş, eveniment în urma căruia 108 persoane și-au pierdut viața, majoritatea copii. Incendiul a izbucnit în interiorul unei biserici, din cauza unei lumânări.

comments

comments




Leave a Reply

avatar