full screen background image

Bunuri furate din locuinţe, la Vama şi Vadu Moldovei

Luni, la ora 11.30, un bărbat, de 46 de ani, din comuna Vama, a sesizat poliţia despre faptul că, în noaptea de 24/25 aprilie, persoane necunoscute i-au sustras bunuri dintr-o anexă a locuinței.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea respectivă, victima a lăsat ușa anexei neasigurată.

Profitând şi de lipsa unui sistem de pază, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras un motoferăstrău.

La ora 15.20, Secția 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată de o femeie, de 47 de ani, din comuna Râșca, despre faptul că, în perioada decembrie 2015 – ianuarie 2016, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din imobilul nelocuit.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de pază și alarmare și de faptul că imobilul nu este locuit, victima fiind plecată la muncă în străinătate, prin forțarea unui geam, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras aparatură electronică și scule electrice.

În cauze s-au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști, pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor, astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor. În cazul în care locuinţa se află în construcţie sau este nelocuită, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului. Nu depozitaţi bunuri în casele aflate în construcţie (mobilier, electronice, electrocasnice, etc.).

comments

comments




Leave a Reply

avatar