full screen background image

Aura Carmen Răducu, Ministrul Fondurilor Europene, și-a dat demisia

Aura Carmen Răducu, Ministrul Fondurilor Europene, și-a dat demisia din Cabinetul Cioloș, informează B1 TV.

”La solicitarea domnului prim-ministru, îmi depun demisia din funcţia de ministru al fondurilor europene. Am acceptat să fac parte din această echipă guvernamentală cu gândul că voi reuşi să introduc o nouă abordare şi un nou tip de management în acest important domeniu al fondurilor europene”, a transmis aceasta printr-un comunicat.

Răducu a precizat că prioritățile pe care și le-a fixat sunt într-un stadiu avansat de implementare și că ”s-a realizat o bună planificare a acţiunilor ce se vor desfăşura în următoarea perioadă, astfel încât se estimează încheierea de contracte de peste 800 de milioane de euro în luna mai”.
”Totuşi, având în vedere nemulţumirile domnului prim-ministru legate de obiectivele pe termen scurt privind activitatea mea, la cererea domniei sale, îmi depun demisia din funcţia de ministru al fondurilor europene.Regret că nu am avut şansa de a duce la bun sfârşit acţiunile propusem, dar ramân un susţinător al politicii de coeziune, al principiilor europene şi al utilizării cât mai eficiente şi profesioniste a fondurilor europene pentru dezvoltarea economică şi socială a ţării”, mai precizează Aura Carmen Răducu în comunicat.

Aura Carmen Răducu va susține o conferință de presă și va da un comunicat în care va explica decizia de a părăsi Guvernul Cioloș. Aceasta era responsabilă de absorbția fondurilor europene și de îndeplinirea mai multor criterii pentru ca România să nu aibă probleme cu absorbția acestor fonduri pentru perioada 2014-2020.

Este al doilea ministru care își depune demisia după Ana Costea, care a renunțat la portofoliul Muncii, după mai multe neînțelegeri legate de o Ordonanță de Urgență ce viza salariile bugetarilor. În locul acesteia a fost învestit Dragoș Pîslaru.

comments

comments




Leave a Reply

avatar