full screen background image

Dosare penale pentru infracţiuni la regimul rutier

POLITIST     Poliţiştii suceveni urmăresc impunerea unui climat de ordine şi disciplină prin depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, drogurilor, sau altor substanţe cu efecte similare şi sancţionarea promptă a acestora, reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor produse pe fondul consumului de alcool şi, în general, conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţelor accidentelor rutiere comise pe acest fond.

Joi, la ora 18.05, în timp ce conducea autoturismul, pe DC 65, pe raza comunei Verești,  un bărbat, de 36 de ani, din localitate, a derapat și a intrat cu autoturismul într-o bancă din afara părții carosabile, fără a rezulta victime.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere, pentru nicio categorie.

Tot joi, la ora 19.00, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DN 2H, pe raza comunei Putna, autoturismul condus de un bărbat, de 40 de ani, din orașul Vicovu de Sus, care a prezentat o fotocopie a permisului de conducere eliberat de autoritățile din Spania, declarând faptul că originalul l-a uitat în această țară, atunci când a revenit la domiciliu.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere, valabil pe teritoriul României.

Vineri, la ora 00.20, un echipaj de poliție a oprit pentru control, pe str. Cernăuţi, din municipiul Suceava, autoturismul condus de un tânăr, de 20 de ani, din localitate.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauze s-a întocmit dosare penale, ce vor fi soluționate procedural.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la pericolele generate de consumul de alcool la volan, alcoolul îngreunând reflexele şi expunând şoferii dar şi pe ceilalţi participanţi la trafic riscurilor unor evenimente rutiere grave.

comments

comments