full screen background image

Primarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, la VIVA FM!

Fata in Fata TEMPLATE op     Miercuri, 30 martie, începând cu ora 17, primarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, a fost invitatul emisiunii “Faţă în faţă”, realizată în studioul VIVA FM Suceava.

Unul dintre subiectele abordate a fost cel referitor la proiectul de la Cornişa, cel mai mare parc de agrement din Moldova.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului Operațional Regional 2007 -2013, Axa Prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul major de intervenţie 5.2. „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice”, Autoritatea de Management: Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Organism interimar: Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord Est.

Valoarea totală a proiectului este de 87.995.331,19 lei.

În urma implementării proiectului “Parc Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa Botoşani” se va realiza infrastructura de agrement turistic şi sportiv necesară pentru desfăşurarea activităţilor de divertisment.

Vor putea fi desfăşurate următoarele activităţi recreative: înot, sărituri în apă de la tobogan, sărituri la trambulină, plajă, hochei, patinaj pe gheaţă, patinaj pe role, tenis de câmp, baschet, plimbări cu bicicleta, plimbări în aer liber, jocuri în spaţii special amenajate.

Investiţia în Parcul Regional de Agrement Turistic şi Sportiv ar da posibilitatea Municipiului Botoşani să recupereze din rămânerile în urmă faţă de celelalte judeţe situate în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est.

Prin crearea unui parc turistic şi sportiv de anvergură regională, proiectul contribuie la sporirea atractivităţii turistice a Regiunii de Dezvoltare Nord-Est pentru principalele fluxuri turistice ale grupurilor ţintă şi ne referim aici la categoria turiştilor extraregionali (excursionişti români sau străini), turişti intraregionali şi populaţia din municipiul Botoşani.

Înregistrarea emisiunii cu primarul de Botoşani, Ovidiu Portariuc, o puteţi asculta mai jos:

0:00

 

comments

comments