full screen background image

Distonocalmul va lipsi de pe piaţă în perioada următoare

Sante-consommation-medicaments-3 i me  ge     Distonocalmul va lipsi de pe piaţă în perioada următoare, întrucât Comisia Europeană a cerut oprirea de la comercializare a medicamentelor care au în compoziţie derivat de ergot.

Dosarul cu noua formulă fără acest derivat a fost depus la Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale  pentru evaluare, în 2014, dar analiza nefiind încă încheiată din cauza lipsei de personal.

Decizia unei companii farmaceutice din România de a înregistra o nouă formulă Distonocalm vine după ce, în 2013, Comitetul pentru medicamente de uz uman  al Agenţiei Europene pentru Medicamente  a recomandat “restricţionarea utilizării medicamentelor care conţin derivaţi de ergot pentru anumite indicaţii terapeutice”, nu şi pentru cele ale medicamentului Distonocalm.

Recomandarea Comitetului a condus la dificultăţi de aprovizionare cu derivat de ergot şi, în final, la “epuizarea stocurilor de materie primă”, ceea ce face imposibilă continuarea producţiei în formula actuală.

comments

comments