full screen background image

Centru de reușită universitară, inaugurat la Suceava

cru     Miercuri a fost inaugurat, la Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava, Centrul de Reușită Universitară (CRU) sub coordonarea Agenției Universitare a Francofoniei -Biroul pentru Europa centrală și orientală de la București.

La acțiune au luat parte profesori universitari care au precizat că CRU va juca un rol important în promovarea la nivel internațional a imaginii universității sucevene, în contextul larg al afirmării universităților românești, al creșterii calității pregătirii studenților noștri, dar și al competiției interuniversitare.

Centrul de Reușită Universitară va funcționa în sala 302 din corpul A al Universității, pusă la dispoziție de către Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării.

În calendarul de activități pentru anul 2016 al CRU, coordonat de prof. univ. DHC Sanda-Maria Ardeleanu și lector dr. Mariana Șovea, se vor regăsi: conferințe susținute de invitați din mediul academic internațional (Henri BOYER – Université de Montpellier III, Adel FARTAKH – Ecole Supérieure de Technologie de Casablanca, Johannes KABATEK – Université de Zurich, Suisse), mese rotunde, concursuri, zile de studiu, ateliere de lucru, proiectii de film, lansări de carte.

În Europa Centrală și Orientală funcționează 43 de Centre de Reușită Universitară reunite într-o platformă care stabilește legatura dintre aceste structuri instituționale ce vizează organizarea, desfășurarea și promovarea într-o manieră coerentă a activităților de înalt nivel academic.

comments

comments