full screen background image

Două autoturisme cu țigări, conduse de cetăţeni ucraineni, depistate în Vama Siret

DSC04187     Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Sirert –I.T.P.F. Sighetu Marmație, au descoperit și confiscat 670 de pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, ascunse în două autoturisme.

În seara zilei de 20 martie, în jurul orei 22.40, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul ucrainean Borys N., în vârstă de 28 de ani, conducând un autoturism marca Opel.

În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în locașuri special amenajate în caroseria și aripa stânga spate a autoturismul, cantitatea de 350 de pachete cu ţigări, marca Rothmans, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 427 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 5.000 de lei.

Totodată, autoturismul marca Opel, în valoare de aproximativ 6.700 de lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea locașuri special amenajate pentru transportul țigărilor.

Față de cetățeanul ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 20 martie 2016.

În dimineața aceleași zile, în jurul orei 08.50, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul ucraineană Ihor K., în vârstă de 24 de ani, conducând un autoturism marca VW.

Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei şi bagajelor.

A fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, între rezervorul de combustibil și podeaua autoturismului, cantitatea de 320 de pachete cu ţigări, marca Kent, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de aproximativ 400 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 5.000 de lei.

Și în acest caz, s-a luat măsura interzicerii intrării în România a cetățeanului ucrainean, pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 20 martie 2016.

comments

comments