full screen background image

Nereguli găsite şi material lemnos confiscat, la o societate comercială din Broşteni

lemn vd 1     Miercuri, la ora 13.34, un echipaj mixt, format din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, a efectuat un control, la o societate comercială din orașul Broşteni, privind modul de achiziţie, prelucrare și comercializare a materialului lemnos, completarea documentelor cu regim special şi utilizarea sistemului informatic.

Cu ocazia controlului, s-a constatat faptul că administratorul societăţii, un bărbat, de 47 de ani, din Broșteni, a achiziţionat, în ziua de 29 februarie, cantitatea de 47 de mc de lemn rotund răşinoase, cu aviz de însoţire primar, pe care l-a depozitat în curtea societăţii.

Apoi l-a introdus pentru prelucrare, deși autorizaţia de exploatare era expirată din 31 decmbrie 2015, astfel, că, sistemul informatic nu i-a acordat cod unic de înregistrare a avizului de însoţire a materialului lemnos.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii comerciale, cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 şi confiscarea cantităţii de 47 mc lemn rotund răşinoase, în valoare de 7.041 de lei.

comments

comments