full screen background image

Nistor Tătar, consilier judeţean, preşedinte OM a PSD Rădăuţi, director Servicii Comunale Rădăuţi

Fata in Fata nt     Consilierul județean Nistor Tătar a anunţat că lucrările la şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi vor începe anul acesta, deoarece Ministerul Transporturilor a alocat fonduri pentru începerea investiţiei.

Nistor Tătar, care este şi liderul PSD Rădăuţi, a declarat, la VIVA FM, că suma alocată pentru anul acesta pentru şoseaua de centură a acestui municipiu este de două milioane de lei (20 de miliarde de lei vechi) și a precizat că banii vor fi folosiţi pentru începerea lucrărilor la primul tronson al şoselei de centură, de pe DN 2H, în zona Podul Vlădichii, şi până la ieşirea spre localitatea Satu Mare.

Potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, termenul pentru finalizarea şoselei de centură a municipiului Rădăuţi este anul 2019.

Nistor Tătar a precizat că lucrările vor începe când vremea permite acest lucru, având în vedere că există atât finanţare, cât şi constructor, respectiv compania UMB Spedition.

Contractul de execuţie a şoselei de centură a municipiului Rădăuţi a fost semnat în luna mai 2011, valoarea sa fiind de 82 de milioane de lei, la care se adăuga TVA de circa 19 milioane de lei.

Conform proiectului, şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi va avea 16 kilometri.

0:00

 

Curtea de Conturi Suceava a efectuat, în anul 2015, acțiuni de control la SC Servicii Comunale SA Rădăuți, și a dat recent publicității faptul că inspectorii instituției au descoperit mari abateri, printre care carențe în calitatea gestiunii economico -financiare, neconcordanțe în evidența contabilă sintetică și analitică a clienților în sumă de 44 milioane lei, neevidențierea în liste de inventariere distinctă a bunurilor concesionate din domeniul public al unităților administrativ teritoriale și nerespectarea unor dispoziții legale.

În emisiunea “Față în Față”, de la VIVA FM Rădăuţi, directorul SC Servicii Comunale, Nistor Tătar, a dezmințit aceste afirmații și a explicat cum stau lucrurile de fapt.

0:00

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments