full screen background image

Reabilitarea cu finanţare elveţiană a iluminatului public sucevean, în primăvară

iluminat public     Primăria municipiului Suceava a înaintat Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice documentaţia pentru lansarea procedurii de licitaţie în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) şi desemnarea executantului lucrărilor de modernizarea sistemului de iluminat public.

Primarul Ion Lungu a declarat că, pentru departajarea la licitaţie, ponderea cea mai importantă o are preţul cel mai mic, reprezentând 60% din totalul punctajului.
Eficienţa energetică contează în proporţie de 25%, asigurarea garanţiei lucrărilor pe o perioadă de 5 ani este punctată cu 10%, iar durata de intervenţie la avarii are o pondere de 5%.

Proiectul „Management modern şi eficient al iluminatului public” are o valoare de 5,71 milioane de euro, durata de implementarea de 18 luni.

Modernizarea presupune înlocuirea a 3.816 corpuri de iluminat, îmbătrânite, deteriorate şi cu randament scăzut de funcţionare şi amenajarea unui sistem de telegestiune, în baza căruia fiecare dintre corpurile de iluminat, dotat cu un sistem de control de la distanţă, va transmite date către dispeceratul de la sediul Primăriei.

Implementarea proiectului are în vedere eliminarea deficienţelor din sistemul de iluminat public municipal; creşterea eficienţei energetice, prin utilizarea dispozitivelor LED; monitorizarea permanentă; asigurarea unei iluminări uniforme; reducerea emisiilor de dioxid de carbon; diminuarea costurilor cu întreţinerea şi repararea; reducea consumului de energie electrică, dar şi o siguranţă sporită a traficului auto şi pietonal.

comments

comments