full screen background image

Traian Andronachi, despre cheltuirea nejustificată a banilor publici pentru asfaltarea drumurilor din Rădăuţi

Fata in Fata and     Infrastructura rutieră în municipiul Rădăuți lasă mult de dorit.

În emisiunea “Față în Față”, din studioul VIVA FM Rădăuți, Marius Cocoș a discutat cu avocatul Traian Andronachi, despre starea drumurilor din municipiu.

Fost viceprimar cu atribuțiuni de primar, pentru o scurtă perioadă de timp, Andronachi cunoaște care era bugetul pentru anul 2015 care a fost alocat reparării drumurilor nemodernizate.

El precizează că, deși s-au cheltuit sume importante de bani pentru asfaltarea unor drumuri, sumele nu se justifică, iar starea drumurilor este la fel de proastă.

Andronachi a menționat sumele cheltuite și a rostit și numele celor care nu au gestionat, după părerea sa, în mod corespunzător banii respectivi.

Un milion de euro prevăzut în bugetul pentru anul 2015 a fost cheltuit, spune Andronachi, pentru modernizarea unor tronsoane de drum și pentru asfaltarea unor drumuri modernizate deja, însă rezultatele nu se văd, deși ar fi trebuit să avem cel puțin 10 km de drum asfaltat nou.

Andronachi s-a arătat revoltat față de sistem, față de faptul că în perioada în care a fost primar la Rădăuți a fost împiedicat să realizeze lucruri de interes public.

În plus, a făcut referire la o discuție pe care a avut-o cu actualul viceprimar cu atribuțiuni de primar, Bogdan Loghin, care a început lucrările de asfaltare pe câteva drumuri, dar fără a organiza o licitație în prealabil, mai mult, unul dintre utilajele care a fost văzut în zona unde se lucrează, aparține firmei Loredana a deputatului Constantin Galan.

Traian Andronachi este unul dintre candidații la alegerile din acest an pentru funcția de primar al municipiului Rădăuți și afirmă că este nerăbdător să ajungă în poziția necesară pentru a face toate demersurile și verificările ca să descopere cum s-au cheltuit banii la Rădăuți din bugetul pe 2015.

0:00

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments