full screen background image

Rusia a trecut la sancțiuni economice pentru Turcia

putin     Moscova loveşte Ankara prin sancţiuni economice după doborârea avionului său de vânătoare. Companiile turce de pe teriroriul rusesc au fost ţinta unor raiduri ale poliţiştilor, iar unele dintre ele au fost închise. La graniţe, camioanele cu mărfuri turceşti au început să fie trimise înapoi, iar turiştii turci au primit interdicţia de a intra în ţară. În plus, Vladimir Putin i-a îndemnat pe ruşi să nu mai meargă în concedii în Antalaya, transmite aljazeera.

La câteva zile după doborârea avionului său de către aparatele de zbor turceşti, Rusia loveşte dur Ankara prin sancţiuni economice. Mai mulţi afacerişti turci dn Moscova şi alte oraşe mari au povestit că poliţia a început raidurile la firmele lor, iar unele au fost chiar închise. La graniţe, tirurile cu mărfuri turceşti sunt întoarse din drum, la fel ca şi turiştii din această ţară.

Iar sancţiuni sunt şi în domeniul turismului. Vladimir Putin le-a cerut ruşilor să nu mai meargă în Antalya, o destinaţie populară, în timp ce ruşii aflaţi deja în Turcia au fost îndemnaţi să revină în ţară cât mai rapid din cauza pericolului de atacuri teroriste.

Boicotul rus ar putea reprezenta o lovitură de 30 de miliarde de dolari pe an pentru turismul Turciei. Mai mult de 3 milioane de ruși și-au petrecut concediul în acest stat, anul trecut, iar peste un milion au mers acolo în prima jumătate din 2015.

O altă lovitură ar putea veni în sectorul energetic. Construcţia conductei de gaze Turkish Stream, care ar trebui sa transporte resursa naturală din Rusia în Turcia, pe sub Marea Neagră, trebuia să înceapă în 2016, dar experţiii ruşi susţin că negocierile pentru acest proiect vor fi sistate.

Sancţiunile au venit după ce Putin s-a plâns că Ankara nu a oferit nicio explicaţie pentru doborârea avionului rusec de vânătoare.

comments

comments