full screen background image

Activităţi şi misiuni ale jandarmilor în zilele de 28 noiembrie şi 1 decembrie

jandarmi iarna     În data de 28 noiembrie, 30 de jandarmi împreună cu poliţişti, lucrători I.S.U. şi poliţişti locali vor asigura măsurile de ordine publică şi protecţia participanţilor în zonele în care se desfăşoară evenimentele cultural-artistice organizate de “Ziua Bucovinei”, la care se estimează participarea unui număr mare de persoane (esplanada Casei de Cultură Suceava, Piaţa Catedralei Gura Humorului şi Piaţa Centrală Rădăuţi).

Totodată, în aceeaşi zi, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava va participa cu 68 de jandarmi la activităţi precum: Ceremonialul de ridicare a Drapelului Bucovinei, parada militară şi slujba de sfinţire şi dezvelirea statuii lui Ştefan cel Mare şi Sfânt (Piaţa Catedralei Gura Humorului).

În data de 1 Decembrie, efective din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava în cooperare cu celelalte structuri ale M.A.I. vor participa la manifestările prilejuite de Ziua Naţională a României, astfel:
– Ceremonialul militar şi religios pentru depunerea de coroane şi jerbe de flori la monumentul eroilor (Suceava, Fălticeni, Vatra-Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi şi Gura Humorului);
– Parada militară pe bulevardul “Ana Ipătescu” din Suceava şi expoziţia de tehnică specifică;
– Ceremonialul de retragere cu torţe.

De asemenea, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava vor asigura măsurile de ordine publică şi protecţia participanţilor în zonele în care se desfăşoară manifestări cultural-artistice prilejuite de acest eveniment.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava recomandă participanţilor la manifestări să respecte regulile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţilor, să acorde o atenţie sporită modului de asigurare a bunurilor de valoare şi să evite implicarea în conflicte de orice natură.

În cazul în care observă producerea unor fapte antisociale, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor şi poliţiştilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.

comments

comments