full screen background image

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu

Fata in Fata ursu     Restaurarea Cetăţii de Scaun a Sucevei a fost finalizată în această vară şi numărul de vizitatori a crescut, inclusiv în această perioadă mai rece a anului.
Invitat în emisiunea “Faţă în faţă”, realizată la Radio VIVA FM, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a vorbit despre campania de promovare a cetăţii, care ar trebui să atragă în primul rând sucevenii, nu numai turiştii care trec prin zonă.

Ursu a spus că, din luna septembrie a anului viitor, expoziţia permanentă amenajată în cetate va conţine şi mai multe obiecte de interes pentru public.

0:00

Cetatatea de Scaun este deschisă pentru vizitare în fiecare zi a săptămânii, cu excepţia zilei de luni, când este închisă pentru curăţenie.

Vizitatorii pot asista la două proiecţii pe zi, dar acestea pot fi suplimentate în cazul unor grupuri mai mari de 10 persoane.

Mai multe despre programul de vizitare al monumentului istoric a spus, la Radio Viva FM, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu.

0:00

Proiectul tehnic pentru reabilitarea şi reamenajarea Muzeului de Istorie de la Siret este finalizat, iar pentru realizarea investiţiei conducerea instituţiei aşteaptă deschiderea liniilor europene de finanţare 2014-2020, pentru depunerea unei cereri de finanţare.

Despre respectivul proiect a vorbit, la Radio VIVA FM, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, care a precizat că muzeul de bază va rămâne de istorie, curtea exterioară urmând a fi amenajată ca un Memorial al Holocaustului din Bucovina.

0:00

Înregistrarea integrală a emisiunii “Faţă în faţă” din 19 noiembrie o poţi asculta mai jos.

0:00

comments

comments