full screen background image

Utilizatorii de smartphone-uri, principalii vizați de amenințările informatice

Mobil     Serviciul Român de Informații a anunțat că în urma unei analize a specialiștilor din domeniul cyber, românii care au telefoane cu sistem de operare Android pot fi afectați de amenințări informatice.

“Potrivit unei analize a specialiștilor din domeniul cyber, prezentată la workshop-ul CJS Mobile Security, terminalele mobile vizate de amenințările informatice sunt cele pe care rulează sistemul de operare Android, acestea fiind, totodată, și cele mai răspândite de pe piață.

Programe informatice malițioase, precum cele de control la distanță, pot infecta dispozitivele mobile prin intermediul unor aplicații informatice instalate din magazine neoficiale.”, se arată pe Facebook-ul SRI.

Mai multe sfaturi referitoare la cum puteți să vă protejați când navigați pe Internet găsiți aici: http://goo.gl/jGi3iD

Majoritatea terminalelor mobile active pe piață rulează pe Android, iar 99% dintre amenințările informatice vizează acest sistem de operare, conform analizei specialiștilor în domeniu. Acest anunț a fost dat, luni, în cadrul unui workshop organizat de Centrul pentru Studii de Justiție și Securitate, în parteneriat cu Bitdifender și Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică /CERT-RO/.

AndroRAT și Dendroid sunt amenințări informatice care permit controlarea dispozitivelor infectate de la distanță, iar posesorii terminalelor nu vor știi acest lucru și sunt permise operațiuni precum trimiterea de date cu caracter sensibil, mesaje sau inițierea apelurilor. Acești viruși se instalează prin intermediul celor 1,3 milioane de aplicații disponibile pe piață, care se pot procura în special din magazine neoficiale.

comments

comments