full screen background image

Doar 3 din 43 de şcoli din Suceava au autorizaţie de securitate la incendii

lungu 0309     Numai 3 dintre unităţile şcolare din municipiul Suceava sunt autorizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina”, a declarat primarul Ion Lungu.

Edilul-şef a dat ca exemplu cazul Colegiul Naţional „Dimitrie Cantemir” care, în data de 28 martie 2012, a solicitat  aviz sau autorizaţie de securitate la incendii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” răspunzând că nu este necesară eliberarea documente cu pricina, cum dealtfel s-a întâmplat şi în ceea ce priveşte şcolile cu clasele I-VIII care au făcut acelaşi demers.

Lungu: „Sunt încă multe lucruri neclare. Din cele 43 de unităţi şcolare din municipiul Suceava, doar 3 au autorizaţie de la ISU, respectiv cele care au fost modernizate de când sunt primarul municipiului Suceava. Este vorba despre şcolile nr. 1, 2 şi 3, precum şi de grădiniţa Gulliver. Restul de şcoli merg în baza avizului PSI dat înainte de 1992. Cinematograful „Modern”, din Centrul Cultural „Bucovina” are autorizaţie eliberată de ISU, la fel ca şi sediul Primăriei, care a obţinut documentul în cauză încă din anul 2005.”

comments

comments