full screen background image

180 de companii, din 15 țări, la TÂRGUL TEHNIC INTERNAȚIONAL BUCUREȘTI

Romexpo     Centrul Expozițional ROMEXPO găzduiește între 14 și 17 octombrie, a.c., cea mai mare manifestare cu profil tehnic, organizată anual în România, TIB-TÂRGUL TEHNIC INTERNAȚIONAL BUCUREȘTI.

Evenimentul, conceput și organizat de ROMEXPO, în parteneriat cu Camerele de Industrie și Comerț din România, reunește, la cea de-a 41-a ediție, peste 180 de expozanți din 15 țări din Europa și Asia. Pe lângă companii din industria de resort autohtonă, vor fi prezenți și mari jucători ai pieței de profil, din țări precum: Germania, Suedia, Italia, Spania, Polonia, Cehia, Turcia, Israel, Bulgaria, Ungaria, Austria, Slovenia, Belgia, Franța.

TIB 2015 ocupă o suprafață expozițională de peste 8.000 de mp și este organizat în Pavilionul A al Centrului Expozițional Romexpo.

Evenimentul este dedicat tuturor specialiștilor interesați de noutățile și tendințele apărute la nivel mondial, în domeniile: robotică, inginerie mecanică, electrică și auto, electronică și comunicații, IT și software, echipamente, tehnologii și materii prime pentru producția și prelucrarea maselor plastice, metalurgie, echipamente hidraulice, transport și depozitare.

Companii de notorietate mondială expun la TIB 2015.

Unii dintre cei mai importanți producători și furnizori de echipamente, tehnologii, servicii cu profil tehnic se reunesc la TIB, evenimentul simbol al Romexpo.
Vizitatorii vor avea parte de o serie de prezentări și demonstrații de mașini și echipamente care asigură o mai mare flexibilitate și creștere rapidă a productivității, în domeniul industrial și în cele conexe acestuia. Astfel, pe parcursul celor patru zile de târg, unele dintre companiile prezente își vor expune o serie de modele noi și performanțe de mașini cu comandă numerică computerizată: strunguri, freze, mașini de găurit, etc.

Din expoziție nu vor lipsi soluțiile inovative din domeniul tehnologiei senzorilor, fiind prezente companii cu tradiție pe acest segment. Cei interesați de echipamentele de debitare cu jet de apa și pulbere abrazivă vor avea ocazia să afle noutățile în domeniu de la furnizori autohtoni renumiți pentru paletă largă de tehnologie oferită pieței de profil.

Ariile de interes și atracție ale TIB 2015 vor fi, că în fiecare an, zonele de robotică și mașini industriale, unde poate fi urmărit întregul proces de realizare a diferitelor piese, dar și zonă de design industrial.

Noutățile TIB 2015 care vin să simplifice procese tehnologice și să scurteze timpi de lucru sunt legate de:
mașini de tăiat cu jet de apă, mașini CNC
mașini și echipamente automate pentru producție
mașini de ambalat
echipamente de dozat
sisteme de marcare industrială și aparate de zbor autonome utilitare
echipamente și aparate pentru testarea proprietăților fizico-mecanice ale materialelor
mașini de măsurat în coordonate 3D, brațe poliarticulate 3D
scannere laser și diverse alte echipamente de tehnologie a senzorilor
microscoape industriale și metalografice
stereomicroscoape și microscoape 3D.

Concomitent cu TIB (14-17 octombrie, a.c.), în pavilionul C2 al ROMEXPO se desfășoară două evenimente cu caracter tehnico-științific, INVENTIKA 2015-Salon de invenții și inovații (www.expoinventika.ro) și Salonul Cercetării Românești-organizat de către Autoritatea Națională pentru Cercetare științifică și Inovare (ANCSI), care promovează creativitatea cercetătorilor români, astfel încât să se impulsioneze valorificarea rezultatelor CDI și promovarea inteligenței tehnice românești în competiția internațională. în cadrul Pavilionul C2, vor expune peste 70 de companii, institute de cercetare, inventatori și va fi amenajată o secțiune dedicată IMM-urilor cu profil de cercetare.

Totodată, Târgul Tehnic Internațional București 2015 va avea loc în aceeași perioadă cu o altă manifestare de tradiție, ExpoEnergiE (www.eee-expo.ro )-Târg internațional de energie regenerabila, energie convențională, echipamente și tehnologii pentru industria de petrol și gaze naturale.

Odată cu manifestările cu caracter tehnic, Romexpo anunța și desfășurarea, între 14 și 17 octombrie, a expoziției FABRICAT ÎN ROMÂNIA (www.expo-fabricatinromania.ro), eveniment “Ambasador” de țara pentru România și Republică Moldova, prin intermediul căreia se prezintă investitorilor români și străini produse de o calitate recunoscută și apreciată atât pe plan național, cât și în Europa de Vest.

 Programul de vizitare al TIB 2015 
14-16 octombrie 2015, între orele 10:00-18:00
17 octombrie 2015, între orele 10.00-16.00
Locație
Pavilionul A; platformele 1, 4, 10,11

Acces
Bilet intrare adulți și studenți:10 lei/zi
Copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilități și persoanele instituționalizate beneficiază de intrare gratuită.
Bilețele pot fi achiziționate și online, accesând platformă de vânzare bilete.

comments

comments