full screen background image

Ninsoarea şi vântul au lăsat 32 de localităţi pe întuneric

ninsoare     Mai multe localităţi din judeţul Suceava au rămas fără energie electrică, duminică înspre luni, din cauza avariilor produse de condiţiile meteorologice deosebite la reţelele de distribuţie, anunţă E.ON Moldova Distribuţie.

În urma Codului portocaliu de ninsori şi vânt, fără curent electric s-au trezit, parţial sau în totalitate, locuitorii din Crucea, Broşteni, Fundu Moldovei, Pojorâta, Câmpulung Moldovenesc, Vama, Frasin, Brodina, Frumosu, Moldoviţa, Vatra Moldoviţei, Iacobeni, Vatra Dornei, Gura Humorului, Frasin, Mănăstirea Humorului, Bădeuţi, Volovăţ, Horodnic, Rădăuți-parțial, Grămeşti, Siret, Zamostea, Cajvana, Todireşti, Brodina, Izvoarele Sucevei, Straja, Ulma, Vicovu de Sus, Botoşana, Pârteşti de Jos, Cacica, Cajvana, Solca şi Arbore.

Conform responsabililor E.ON Moldova Distribuţie, 15 linii electrice au fost nealimentate total, 5 linii electrice au beneficiat de alimentare parţială, iar 428 de posturi de transformare au „căzut”.

În cele 32 de localităţi, dintre care 7 afectate parţial, în teren, pentru remedierea deficienţelor au fost trimise 9 echipe dotate de mijloace specifice de intervenţie.

Conform Prefecturii, judeţul Suceava s-a aflat sub Cod portocaliu de ninsori începând de duminică, ora 13:00, până luni, la ora 10:00.

În acest interval au fost înregistrate precipitaţii mixte sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cantităţile căzute depăşind 20-30 de litri pe metrul pătrat.

Vântul a avut intensificări în special în zona de munte, iar procesul de răcire a vremii s-a accentuat.

În judeţul Suceava s-a depus zăpadă pe carosabil, pentru autovehiculele cu o masă mai mare de 7,5 de tone impunându-se restricţii de circulaţie pe DN 17A, sectorul Câmpulung Moldovenesc-Marginea.

Traficul rutier a fost monitorizat de echipaje de poliţie. Secţiile de drumuri naţionale Suceava şi Cîmpulung Moldovenesc au intervenit pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil, acesta măsurând câţiva centimetri.

„Având în vedere condiţiile meteorologice se impune ca circulaţia să se desfăşoare doar dacă este strict necesară şi totodată să fie adaptată viteza la condiţiile de drum, iar maşinile să fie dotate cu anvelope de iarnă”, a declarat prefectul Constantin Harasim.

comments

comments