full screen background image

Organizația Salvați Copiii aniversează 25 de ani de existenţă

Salvati Copiii     Organizația Salvați Copiii aniversează 25 de ani de existență.

Pentru a marca așa cum se cuvine acest eveniment, membrii Salvați Copiii, vor organiza o serie de manifestări cultural – artistice.

Astfel, pe 9 octombrie, la ora 11.00, la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, se va ține o conferință de presă dedicată Campaniei ”Un gest pentru o viață”, derulată în perioada noiembrie 2014 – aprilie 2015. Prin acest proiect s-au donat echipamente spitalului în scopul prevenirii mortalității infantile.

Pe 10 octombrie, la ora 10, va avea loc evenimentul aniversar ”Împreună la 25 ani”, în Aula E a Universității “Ștefan cel Mare” din Suceava.

Manifestările vor continua pe pe 12 octombrie pe Esplanada Casei de Cultură cu acțiunea “De 25 ani alături de voi”.

Seria manifestărilor aniversare se vor încheia pe 16 octombrie, cu punerea în scenă a piesei de teatru “Lapte de păpădie”, la Botoșani și Dorohoi.

În planul iniţial al manifestării a fost şi acţiunea “Maratonul Cetăţilor Suceava”, care nu a fost aprobată de Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice.

Motivul invocat a fost acela că “o serie de artere de circulaţie din municipiul Suceava sunt închise din cauza efectuării unor lucrări publice” şi că “nu este posibilă întreruperea circulaţiei pe arterele principale”.

De asemenea, organizatorilor li s-a propus să identifice un alt traseu, care să nu presupună închiderea străzilor.

Preşedintele Salvaţi copii – filiala Suceava, Camelia Iordache, a precizat că, deoarece “Maratonul Cetăţilor Suceava” avea ca scop, prin traseul propus, şi promovarea unor obiective importante ale Sucevei, alegerea unui alt traseu care să excludă Cetatea Zamca, Biserica Domniţelor, Curtea Domnească etc, ar fi însemnat să renunţe la acest obiectiv, astfel că s-a renunţat la organizarea evenimentului.

comments

comments