full screen background image

Resfințirea Paraclisului Bisericii “Acoperământul Maicii Domnului” din Burdujeni va avea loc duminică

Acoperamantul Maicii Domnului Burdujeni     Duminică, 27 septembrie, se împlinesc 6 ani de când Biserica “Acoperământul Maicii Domnului” din Suceava a fost sfințită.

La această aniversare, un nou eveniment: resfinţirea Paraclisului de la demisolul Bisericii.

Prima sfințire a Paraclisului a fost săvârșită de  vrednicul de pomenire PS. Gherasim Putneanul, în data de 21 aprilie 2002.

Biserica nu era încă zidită. Toată construcția se ridica la aproximativ un metru deasupra pământului. Aici s-au săvârşit Sfintele Slujbe până la finalizarea și sfințirea Bisericii mari (27 septembrie 2009).

Pr. Gheorghe Husarciuc: “Văzând Biserica terminată și mutând săvârșirea slujbelor în aceasta, ne-am îndreptat, din nou, privirea spre Paraclis, care, fiind amenajat în grabă și cu bani puțini, datorită lipsei unui loc pentru slujire și posibilităților reduse de la început, nu era cum ne-am fi dorit. În ultimii ani, am făcut ample lucrări de renovare a Paraclisului; am schimbat mobilierul și catapeteasma, deoarece, cele vechi fuseseră improvizate din scândura pentru construcții (pe care la început am avut-o la dispoziție); l-am dotat cu obiectele necesare serviciului divin. Aceste lucrări au fost posibile cu sprijinul Primăriei Suceava și al credincioșilor. Și pentru că, după rânduiala dumnezeiască, orice lucru sfânt, asupra căruia a intervenit omul, trebuie din nou curățit și sfințit, pentru a fi oferit lui Dumnezeu, la 27 sept 2015 (la șase ani de la sfințirea cea mare), IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, însoțit de un sobor de preoți, va resfinţi Paraclisul, redându-l cultului divin. Cu această ocazie se va adăuga un nou hram, acestui Sfânt Altar: pe 9 nov. – Sf. Nectarie de Eghina.
De asemenea, vom serba cu această ocazie, anticipat, și hramul Parohiei, Acoperământul Maicii Domnului, care este doar peste câteva zile (1 octombrie).”

Programul slujbelor este următorul:

Sâmbătă, 26 septembrie
– ora 18:00 – Vecernie și Litie

Duminică, 27 septembrie
– ora 8:00 – Utrenia;
– ora 9:30 – Resfințirea Paraclisului de la demisolul Bisericii;
– ora 10:00 – Sfânta Liturghie.

“Vă așteptăm cu drag, să vă alăturați bucuriei noastre!”, a încheiat Pr. Gheorghe Husarciuc.

comments

comments