full screen background image

Material lemnos confiscat de poliţişti, în Gura Humorului

furt lemne 2     În dimineaţa zilei de joi, la ora 07.45, un echipaj mixt poliție-jandarmi, în cooperare cu lucrători ai Ocolului Silvic Gura Humorului, au oprit, pe bd. Bucovina din oraşul Gura Humorului, un autocamion cu remorcă, condus de un bărbat, de 31 de ani, din comuna Slatina, care transporta material lemnos.

În urma verificării avizelor de însoţire, echipa de control a stabilit faptul că acestea nu aveau consemnate codul unic, codul offline şi nici data şi ora plecării transportului, iar în urma interogării aplicaţiei informatice, s-a constatat că acestea nu erau introduse în sistem.

De asemenea, cu ocazia inventarierii s-a constatat faptul că materialul lemnos transportat, respectiv 35,365 mc de lemn lucru răşinoase, nu corespundea cu cantitatea menţionată în cele două avize.

În cauză, s-a dispus sancţionarea contravenţională a conducătorului auto, cu amendă, în valoare de 2.000 de lei, conform prevederilor Legii nr.171/2010, și confiscarea cantității de material lemnos, ce a fost predată Ocolului Silvic Gura Humorului.

comments

comments