full screen background image

Japonia, cuprinsă de ape: Cel puțin 22 de persoane sunt date dispărute în urma inundațiilor

inj      Operațiunilile de salvare continuă și vineri în zona de est a Japoniei, înghițită de ape în urma ploilor abundende din ultimele zile. Cel puțin 22 de persoane au fost date dispărute, una a murit și 27 de oameni au fost răniți, informează Bloomberg.

Taifunul Etau a adus precipitații record, provocând alunecări de teren, inundații și creșteri ale cursul râurilor, printre care și Kinugawa.

Și apele râului Shibuigawa din prefectura Miyagi, o zonă lovită de un tsunami în 2001, s-au revărsat, în zonă fiind deja declarată starea de urgență. Imaginile difuzate de televiziunile locale arată zeci de case luate de ape, în timp ce sute de persoane au fost preluate de pe acoperișul caselor cu elicopterele de echipele de salvare.

Localitatea Joso, din prefectura Ibaraki, sitiată la 55 de kilometri de Tokyo a fost cea mai afectată. Aici râul a ieșit din albii pentru prima dată după 66 de ani, inundând zona pe o suprafață de 32 de kilometri pătrați. Peste 10.000 de persoane din zonă au nevoite să-și abandoneze casele.

Agenția Niponă de Meteorologie (JMA) a declarat nivelul maxim de alertă în urma taifunului, care se transformă în ciclon extratropical. Agenția a anunțat că ploile se vor abate și asupra altor zone din regiunea nord-estică Tohoku.

comments

comments