full screen background image

Mihai Androhovici, vicepreședinte al Federației Române Sportul pentru Toți: ”Întotdeauna trebuie să fim un bun exemplu!”

 

Viva Trafic Mihai Androhovici

Până pe 13 septembrie are loc prima ediție a Săptămânii Europene a Sportului.
Aceasta este marcată în România cu peste 130 de acțiuni, la care participă aproximativ 26.000 de amatori de mișcare și 1.200 de voluntari.

Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, care este și ambasador al Săptămânii Europene a Sportului din partea României, îndeamnă cetățenii să facă sport, având în vedere că în țara noastră mai puțin de 40% dintre oameni practică activități sportive.

Invitat în studio la Viva Trafic a fost Mihai Androhovici, vicepreședinte al Federației Române Sportul pentru Toți.

Acesta a vorbit despre manifestările legate de acest eveniment în județul Suceava dar și despre însemnătatea unei astfel de acțiuni:

”Da, e prima ediție, numai că în spate există o multitudine de tatonări legate de ideea de sport finanțat de Comisia Europeană. În general s-a mers pe finanțarea activităților pentru populație și nu ca sport de performanță.

S-a decis ca această Săptămână Europeană a Sportului să aibă o plajă de aplicabilitate între 7 și 29 septembrie, dar în urma statisticilor din mai multe state, s-a constatat că 7 -13 septembrie este o perioadă ideală de a desfășura activități.

De asemenea, plaja activităților sportive este una foarte largă. De la sport de performanță mergem către mediul privat. Sâmbătă și duminică la unul din mall-urile din Suceava, pe un panou de câțărare vor fi și acolo activități unde voluntarii noștri vor fi prezenți și vor împărți diplome și materiale promoționale celor care participă.”

 

comments

comments