full screen background image

Vicepreședinta Asociației BAFI Rădăuți, Alexandra Gavrileț: “Satul Bucuriei s-a transformat în Luna Bucuriei!”

viva cafe radauti bafi     Luna Septembrie a fost decretată Luna Bucuriei, presărată cu evenimente culturale și artistice pentru rădăuțeni.

Asociația Bafi organizează spectacol de teatru labirint, atelier de vorbit în public, jocuri și pictură pentru copii, meditație ghidată, cerc deschis de Hip’Hop şi BeatBox, expoziție și concurs de fotografie, ateliere creative, târg handmade, proiecții de film, atelier de construcții ecologice și naturale, cerc deschis de percuție, atelier de permacultură, atelier de hrană vie, prezentare “Plantăm fapte bune în Suceava”.

În ultimii doi ani, Asociația BAFI a organizat, la Rădăuți, un festival de trei zile numit Satul Bucuriei, care, în acest an, s-a transformat în Luna Bucuriei, pentru a le oferi rădăuțenilor mai multe zile cu “evenimente bucuroase” cum le numesc ei, adică vor aduce arta și cultura în atenția tuturor.

Alexandra Gavrileț, vicepreședinta Asociației BAFI Rădăuți și inițiatoarea celor mai multe dintre proiecte, a vorbit la VIVA FM despre tot ce urmează să se întâmple în municipiu în Luna Bucuriei.

“Anul acesta Satul Bucuriei s-a transformat în Luna Bucuriei, am aerisit acțiunile care erau condensate în trei zile în parc, prima prin care începem seria de evenimente bucuroase pentru rădăuțeni este teatrul, am fost încântată de tema pe care actorii au ales-o, ei primind unele informații despre Asociație, despre Rădăuți, despre profilul nostru au creionat un profil și au stabilit ca elementul principal să fie mâna. Cum spuneam și în edițiile anterioare, proiectul cel mai drag sufletului meu din asociație este “Bucuria de a face”. “Bucuria de a face” este o comunitate a pasionaților de hand made, de obiecte manuale, tineri rădăuțeni care au pasiuni, pot fi de diverse vârste, pasionați de croșetat, de împletit, de lucrul cu hârtie, pictură, crearea accesoriilor, bijuteriilor, în mare parte ateliere de genul acesta au loc la sediul asociației noastre.”

“Duminică de la ora 12.30, tot la sediul asociației din Piața Unirii, este un parteneriat cu clubul Toastmasters din Suceava, președintele acestei asociații va veni la sediul asociației noastre unde va face jocuri interactive de cuvinte cu participanții, le va explica despre limbajul verbal și non-verbal, despre structurarea ideilor, despre prezentarea lor într-o formă coerentă, clară. Tot felul de joculețe de genul acesta.”

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments