full screen background image

Proiect: Pedepse cu închisoarea pentru insultă și calomnie

inchisoare     Un senator al Puterii vrea pedepse cu închisoarea pentru insultă şi calomnie. E vorba de Cristiana Anghel, care anunţă că va depune în Legislativ un proiect de lege în acest sens. Social-democraţii, prin vocea liderului Liviu Dragnea, spun că nu sunt de acord cu o astfel de propunere.

Ideea reincriminării calomniei şi insultei nu e văzută cu ochi buni în PSD.

Liviu Dragnea, preşedintele interimar al PSD: „Nu susțin această inițiativă. Asta ar mai lipsi în România, să băgăm oameni în pușcărie că se înjură între ei. Așa cred eu, dincolo de faptul că am înțeles că e foarte mare supăre că oameni din presă critică, înjură… oameni politici.”

În ciuda nemulţumirilor exprimate fără ocolişuri de colegii săi din principalul partid aflat la putere, Cristiana Anghel spune că nu va renunţa la proiect.

Cristiana Anghel, senator ALDE: „Calomnia și insulta au fost reintroduse prin decizia din 2013. Prevăd și presimt că această violență verbală din mediul virtual va coborî în stradă și va fi o violență fizică.”

Calomnia şi insulta au fost scoase din Codul Penal în 2006. Motivul oficial: numărul uriaş de dosare din instanţe. Decizia a venit şi în contextul în care foarte mulţi jurnalişti fuseseră condamnaţi în baza celor două texte de lege.

Digi24.ro

comments

comments