full screen background image

Radu Ghilaș, actor și regizor la Teatrul Național Iași, membru al juriului Festivalului “Grigore Vasiliu Birlic”: “E o atmosferă superbă la Fălticeni!”

viva cafe radu     La Fălticeni, e în plină desfășurare Festivalul Internațional de Teatru pentru Tineret “Grigore Vasiliu Birlic”.

Într-o intervenție telefonică la Viva Cafe, actorul și regizorul Radu Ghilaș, membru al juriului, a împărtăşit impresiile lui despre modul în care se derulează Festivalul.

“E o atmosferă superbă, aici, la Fălticeni, mai avem câteva zile de jurizat. Sunt și trupe profesioniste de teatru, care nu sunt în competiție.”

În ceea ce privește jurizarea, Radu Ghilaș a spus:

“Este foarte dificil, ne supără și canicula de astăzi. Încercăm să nu supărăm pe nimeni chiar dacă facem mici corecții, mici obiecții fiindcă vorbim cu fiecare trupă în parte imediat după ce se termină spectacolul.”

Cât despre public, ne-am bucurat să aflăm că acesta a făcut o impresie plăcută!

“Publicul este cald. Nu sunt pentru prima dată în jurizare, am fost și anul trecut și cunosc publicul din Fălticeni și din Suceava. Oamenii sunt foarte receptivi, sălile sunt pline și toți cei din organizare sunt foarte bine pregătiți, astfel încât toată lumea să fie mulțumită.”

Radu Ghilaș s-a născut pe 27 februarie 1971, Chişinău – Republica Moldova.

În prezent, este masterand în Arta Teatrului la Universitatea de Arte “George Enescu” Iaşi.

Între 1987 şi 1990 este actor la Teatrul “Ion Creangă” din Chişinău, Republica Moldova, iar din 1994 este actor la Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri” Iaşi.

Are numeroase roluri în teatru, filme și televiziune și a fost distins cu premii.

În 1994 a primit Premiul de interpretare masculină la Festivalul Studenţesc de Teatru “Quo Vadis” iar în 2004, a obținut Medalia “Meritul cultural”, oferită de Preşedintele României, Ion Iliescu, pentru întreaga activitate.

comments

comments